Historia

Ett ljud som förenar.

Grundaren

Grundaren

2010 bestämde företagen Feurich och Wendl & Lung, Wien att inleda ett nära samarbete för att klara kraven i framtiden. Tradition och innovation är mottot för samarbetet av båda företagen med målet att erbjuda ett utmärkt omfång av pianon. Från nybörjarinstrumentet till Konsertflygeln.

1851

1851 i Leipzig grundade Julius Gustav Feurich pianotillverkning företaget Feurich av en kostnad av 1 guld mark. Även pappan och farfar till grundaren hade lärt sig att bygga piano och cembalo. Följaktligen härrör familjens traditioner från 1700-talet. Julius Gustav Feurich var den första tyska pianotillverkaren som byggde underdämmar pianot, långt före sina konkurrenter.

1911

Den andra fabriken i Leipzig – Leutzsch grundades 1911. Här byggde 360 arbetare 1000 pianon varje år och 600 flyglar som såldes runt om i världen.

På den tiden förutom Europa etablerade Feurich en stark marknad speciellt i Australien, Chile och Brasilien. Feurich var under denna tid medlem i så kallade ”femgruppen” (group of five). De fem ledande tillverkarna i Tyskland förenade grupper för att tillhandahålla enbart utvalda pianister konsertflyglar världen runt.

Feurich hade under denna tid 60 stora företagsägda konsertflyglar på konsertscener världen runt. Det var bara efter 2:a världskriget som denna inflytelserika era tog slut vilket var svårt för alla tyska tillverkare att producera konsertflyglar under denna svåra tid.

1959

Feurich  logoUnder följande framtvingade expropriering på företagens tillgångar av GDR fanns det bara ett val – förflyttning till Västtyskland. I Mittelfranken (Bayern) hittades ett nytt hem och framtid. En mycket framgångsrik period började. I ett produktionssamarbete hos tillverkaren Euterpe, Langlau i Mittelfranken expanderade Feurich ännu mer.

I slutet av 70-talet anställde fabriken upp till 276 arbetare med en årlig produktion på ca 2000 pianon och 300 flyglar.

1991

Företaget Euterpe med en del av Feurich såldes till Bechstein. 1993 köptes den delen tillbaka. 1994 startade nya Feurich produktion i företaget Rönisch och Fritz Steinbauer.

1999

1999 flyttade den färdiga Feurich produktionen in i en ny struktur i Gunzenhausen. Den högt kvalificerade personalen har alltid garanterat en oföränderlig kvalité av Feurich produktionen. Den typiska distinkta Feurich klangkaraktär är detsamma idag som den var förr. Feurich instrument betraktas som världens topp 10 kategori A bland pianomärken.

2003

2003Wendl & Lung klavierbau u. Vertriebs GmbH startar produktionen med sin partner fabrik HAILUN Piano CO. LTD. I Ningbo, Kina under namnet Wendl & Lung. Hailun Piano anses som Kinas mest moderna pianofabrik med sin CNC högprecisions maskiner och är producent och leverantör av pianodelar till kända pianotillverkare världen runt.

Med etableringen av ett välfungerande produktionssystem är det möjligt med en strikt slutkontroll att producera robusta och slitstarka instrument anpassade för alla klimatförhållanden.

diapDiapason Dòrdiap

I augusti 2003 lanserades pianomodell 122 – Universal och mottogs 2007 priset ”Diapason D`or i Paris. Speciell uppmärksamhet fick också produktionen av flyglar som belönades med många priser.

Det skapas instrument som har en klang och kvalitetsproduktion som normalt sett bara finns i mycket dyrare piano. Därför blev Wendl & Lung representerade under en kort tidsram i mer än 300 pianoaffärer i många länder runt om i världen.

2010

feuI april 2010 etablerade Wendl & Lung Klavierbau u. Vertriebs GmbH en helt ny teknisk ledningsavdelning. Det förverkligade många förbättringar av redan existerande modeller att möta märket Feurich kvalitetsstandard och att stärkas ytterligare den valuta du får för pengarna.

Piano och flyglar har sitt ursprung i Europa så därför är företaget i Wien väldigt måna om att stärka sitt piano arv. Kombinationen av traditionell hantverkstillverkning är kompletterad med medling med Ningbo som är producerade i en av de mest avancerade fabrikerna i världen under kontroll av högt erkända experter. Ytterliggare samverkan uppnås och genom fortsatt utveckling av instrumenten från Ningbo erbjuder Feurich modeller enastående valuta för pengarna.

2011

wienDet första gemensamma framträdandet av alla Feurich pianomodeller på Frankfurt mässan 6 april – 9 April 2011

Huvudkontoret och teamet i Wien är expanderad med ”Klavier Gallerie” som ett populärt musikcenter. Här testas och genomförs teknisk utveckling i pianoinstrumenten innan dem introduceras i Feurich produktion.

2012

Dem världsomfattande varumärkesrättigheterna till Feurich likväl som företaget Feurich Klavier-u Fluegelfabrikation GmbH ägs av företaget i Wien. Grundad på original Feurich konstruktioner, Friedrich Steinbauer Jan Enzenauer utvecklades 2012 Feurich piano och flyglar. Det nya pianourvalet kombinerar alla bästa egenskaper av traditionell Feurich produktion förädlas med modern pianobyggare expertis som skapar en serie av prestigefyllda instrument som pekar mot framtiden. Dessa ”made in Germany” (gjorda i Tyskland) kommer att tillverkas i ”Enzenauer Flugel-Manufaktur”, ”Bergischen Land”, Tyskland från och med våren 2013. Olika banbrytande projekt för piano och flyglar har startat. Vi ser fram emot att hålla er uppdaterad med nya förändringar på vår nya Feurich.com Webbsida.